ProNEETs Sud-Est - Imbunatatirea competentelor profesionale si cresterea gradului de ocupare
pentru tinerii NEETs din regiunea Sud-Est
Termeni de utilizare   |   Contact    |   Link-uri utile
Formare profesionala

Una dintre activitatile importante si obligatorii in cadrul proiectului este A2 - Sprijin pentru participarea la programele de FPC prin organizarea si derularea de programe de formare profesionala a adultilor (cursuri de initiere, calificare, recalificare, perfectionare sau specializare) in conformitate cu OG 129/2000, adresat exclusiv tinerilor NEETs cu nivelurile de ocupabilitate B, C si D. In cadrul acesteia In cadrul acestei activitati se vor organiza si sustine programe de formare profesionala la care vor participa membri ai grupului tinta, someri din categoriile B (mediu ocupabili), C (greu ocupabili) si D (foarte greu ocupabili).
Se vor organiza urmatoarele cursuri:

  • curs Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date (OIVPD), curs de initiere (132 h). La curs vor participa un numar de 60 de beneficiari (3 serii) din GT, din categoriile mentionate mai sus.
  • cursuri de calificare de nivel 1 (180 h) la care vor participa un numar de 80 de beneficiari (4 serii) din GT, din categoriile mentionate mai sus. Aceste cursuri vor fi alese in functie de domeniile solicitate pe piata muncii in regiune.
  • cursuri de calificare de nivel 2 (360 h) la care vor participa un numar de 60 de beneficiari (3 serii) din GT, din categoriile mentionate mai sus. Aceste cursuri vor fi alese in functie de domeniile solicitate pe piata muncii in regiune.
TOTI BENEFICIARII ELIGIBILI DIN CATEGORIILE C SI D VOR PARTICIPA LA UNUL DIN CURSURILE DE FORMARE PROFESIONALA MENTIONATE MAI SUS.
Pentru buna desfasurare a cursurilor mentionate mai sus, se vor asigura pentru participanti sali corespunzatoare de curs, catering, suporturi de curs. De asemenea, pentru cursul de OIVPD se vor asigura echipamentele necesare (laptop-uri) pentru cursanti. Fiecarui participant i se va acorda o subventie de max. 5 lei/ora de participare la curs. Cursurile vor fi certificate ANC si vor respecta strict standardul ocupational aferent ocupatiilor respective. Cursurile vor fi finalizate cu un examen scris si oral in fata unei comisii numite de ANC, absolventii primind certificate de calificare/ absolvire recunoscute la nivel national.

Programe cofinanţate de Uniunea Europeana
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de
Uniunea Europeană,
vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro
Anunturi

Lista actualizata a rezultatelor procesului de evaluare si selectie a planurilor de afaceri depuse la concurs

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Infiintare firme

Stimati castigatori ai Concursului de planuri de afaceri
Va rugam sa incepeti urgent demararea procedurilor in vederea .... Detalii


Lista rezultatelor finale ale evaluarii planurilor de afaceri depuse in cadrul Concursului de planuri de afaceri

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Lista rezultatelor preliminare ale evaluarii planurilor de afaceri depuse in cadrul Concursului de planuri de afaceri

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Lansarea concursului de planuri de afaceri

IPA SA, beneficiar al proiectului ProNEETs Sud-Est - Imbunatatirea competentelor profesionale si cresterea gradului de ocupare .... Detalii


Comunicat de presa lansare proiect

O șansă pentru tinerii NEETs IPA S.A. - Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente .... Detalii

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.