ProNEETs Sud-Est - Imbunatatirea competentelor profesionale si cresterea gradului de ocupare
pentru tinerii NEETs din regiunea Sud-Est
Termeni de utilizare   |   Contact    |   Link-uri utile
Sustinerea antreprenoriatului, inclusiv a ocuparii pe cont-propriu

O activitate distincta in cadrul proiectului este acordarea de sprijin persoanelor din grupul tinta pentru infiintarea de afaceri, sub forma unor servicii personalizate de sprijin (consiliere/ consultanta/ formare antreprenoriala etc.) Aceasta activitate va avea urmatoarele etape:

 • Formare antreprenoriala (curs specializare Competente antreprenoriale) pentru un numar de minim 60 de beneficiari din grupul tinta, tinerii NEETs din categoria A (usor ocupabili). Pentru buna desfasurare a cursurilor mentionate mai sus, se vor asigura pentru participanti sali corespunzatoare de curs, catering, suporturi de curs. Fiecarui participant i se va acorda o subventie de max. 5 lei/ora de participare la curs.
 • Servicii de consultanta/ consiliere acordata participantilor la cursurile de antreprenoriat care doresc sa-si infiinteze propria afacere. Expertii din proiect vor acorda servicii de consiliere/ consultanta in antreprenoriat, in domenii tehnice dar si in managementul afacerii, celor 60 de participanti la cursurile de antreprenoriat. Serviciile de consultanta/ consiliere ii vor ajuta pe cei care doresc sa-si infiinteze propria afacere sa-si elaboreze un plan de afaceri cat mai bun cu care sa participe la concursul de planuri de afaceri ce se va organiza in cadrul proiectului.
 • Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finantate in cadrul proiectului In cadrul proiectului se va organiza un Concurs de planuri de afaceri. Comisia de evaluare a planurilor de afaceri depuse la concurs va include reprezentanti ai mediului de afaceri si patronatelor din zona. Vor fi selectate la finantare un numar de minim 15 planuri de afaceri.
 • Servicii de consiliere pentru cei minim 15 castigatori ai Concursului de planuri de afaceri in vederea infiintarii noilor intreprinderi.
 • Acordarea de subventii (micro-granturi) pentru infiintarea de noi afaceri In cadrul subactivitatii se vor intreprinde urmatoarele masuri:
  - Infiintarea celor 15 intreprinderi noi de catre castigatorii concursului de planuri de afaceri
  - Acordarea subventiilor pentru firmele nou infiintate si monitorizarea implementarii de catre acestea a planurilor lor de afaceri
  Administratorul schemei de minims va acorda firmelor nou infiintate ajutorul de minimis prevazut in Contractului de subventie. Valoarea maxima a subventiei este de 25000 Euro. Activitatea firmelor nou infiintate va fi monitorizata atat in perioada de implementare a planurilor de afaceri (12 luni), cat si in perioada de sustenabilitate a afacerilor (6 luni).

Programe cofinanţate de Uniunea Europeana
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de
Uniunea Europeană,
vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro
Anunturi

Lista actualizata a rezultatelor procesului de evaluare si selectie a planurilor de afaceri depuse la concurs

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Infiintare firme

Stimati castigatori ai Concursului de planuri de afaceri
Va rugam sa incepeti urgent demararea procedurilor in vederea .... Detalii


Lista rezultatelor finale ale evaluarii planurilor de afaceri depuse in cadrul Concursului de planuri de afaceri

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Lista rezultatelor preliminare ale evaluarii planurilor de afaceri depuse in cadrul Concursului de planuri de afaceri

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri participante la Concursul de planuri de afaceri .... Detalii


Lansarea concursului de planuri de afaceri

IPA SA, beneficiar al proiectului ProNEETs Sud-Est - Imbunatatirea competentelor profesionale si cresterea gradului de ocupare .... Detalii


Comunicat de presa lansare proiect

O șansă pentru tinerii NEETs IPA S.A. - Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente .... Detalii

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.